Yoga derslerimizde fiziksel, ruhsal ve enerji boyutunda çok değerli buluşmalar yaşarken, ne mutlu ki bundan böyle yoga üzerine yazılarım ve yoga hayatımı anlatan Sinem Perek Resmi Yoga Sayfası ile bir araya geliyoruz. Umuyorum bu sayfa üzerinden de ruhlarımıza dokunma fırsatı bulabileceğiz. Yoga yolculuğum uzun bir yol, hayat boyu öğrenme ve öğrendiğim değerli bilgileri paylaşma üzerine... Bu nedenle 12 yılın üzerindeki yoga tutkumu profesyonelliğe dönüştürme aşamasında sosyal medya üzerinden kendimi anlatmaya ve bu tutkumu başkalarıyla da paylaşmaya başladım. 2013 Eylül'de oldukça keyifli bir blog açarak çok tutkunu olduğum iki konuyu bir araya getirdim, gezi ve yoga. Sineminyogayolculugu adlı blog sitesinde seyahatlerimi yoga odaklı olarak anlatıyorum. İlk blog projem böyle gelişti ve hemen akabinde @sinoyoga ortaya çıktı.
Sonrasında Caddebostan Yoga'yı kurdum ve burada eğitmenliğe başladım. Bir yandan da seyahat etmeye, yogayı farklı stillerde ve farklı eğitmenlerden öğrenmeye ve deneyimlemeye devam ettim. Caddebostan Yoga projesi 2013 yılında hayata geçti, ortağı olduğum Des Grup Çeviri Hizmetleri ile birlikte ortaklaşa giriştiğimiz yoga merkezi kurma fikri tamamen amatör niyetle başlayıp, bugün 3. yılında, bir çok farklı eğitmen ve branşta, kişisel gelişim etkinlikleri, özel kurslar ve eğitimler veren bir merkeze dönüştü.Düzenli derslerime devam ettiğim Caddebostan Yoga haricinde de, talepler doğrultusunda farklı gruplara da eğitimler veriyorum.
Stüdyo derslerinin yanı sıra, yoga ve doğaya olan düşkünlüğümü ve bir yandan da deniz ve yaz mevsimine olan aşkımı, surf tahtasına olan aşinalığımı Portekiz'de tanıştığım harika bir aktivitede birleştirdim, Sup Yoga. Ve 2014 yılında Türkiye'de ilk defa profesyonel anlamda SUP Yoga eğitimleri vermeye başladım. Çeşme'de Çağla Kubat ve Bubi Surf okulu ile anlaşarak bu keyifli aktiviteyi Türkiye'de tanıtmaya çalıştım. Ve bundan sonrasında ikinci blogumu http:// supyogaturkey.blogspot.com.tr/ sayfasıyla açtım. Sonraki sene de devam ettiğim Sup Yoga eğitimlerimi Caddebostan Balıkadamlar klübünde 2015 yaz döneminden beridir sürdürüyorum.
3 senedir Merdivenköy Huzurevi'nde gönüllü yoga eğitmenliği yapıyorum, 2015 Ekim ayından itibaren de Tomurcuk okullarında down sendromlu gençlere de yine gönüllü olarak dersler verdim.
Yoga ile nasıl tanıştım?
Skolyoz hastası olarak ergenliğimden itibaren büyük sıkıntılar çektim, gündüz-gece farketmeksizin sırt boyun ağrıları, uykusuz geceler, aksayan yürüyüş, duruş bozukluğu, kendine güvensizlik ve her türlü bedensel aktiviteden uzaklaşma. En sevmediğim ve başarısız olduğum ders Beden Eğitimiydi. Ama içimde kendimi beden ile ifade etmeye yönelik bir his ve arayış da vardı. Baleye ve folklöre gittim. Tenis öğrendim. Hiç birinde de çok başarılı olamadım. Hep bedenimin birşeyler yapmaya engel olduğunu düşünüyordum. Sonra üniversite yıllarımda animatör olarak muzikallerde dans etmeye başladım. Yavaş yavaş bedenle iletişim kurmaya başladım ve skolyoza yönelik içimde bir farklındalık gelişti. 2000 yılında Almanya Aachen kentinde yaptığım staj döneminde yogayı duydum ve öğrendiğim bir kaç basit hareketle ağrılarımı rahatlatmaya ve duruşumu düzeltmeye çalıştım. Sonrasında Türkiye'de 2003 yılında Marmara Yelken Klübünde Ayzin Dörtbudak ve Kannur Akkın ile 2 yıl boyunca Hatha yoga ve nefes çalışmalarıyla yoganın bedenimde yarattığı mucizeye tanık oldum. Bedenimle ve zihnimde ürettiğim engelleri yavaş yavaş kaldırırken İstanbul'daki birçok değerli yoga hocasından düzenli olarak dersler almaya devam ettim. Kundalini yoga, ashtanga, vinyasa türlerini öğrendim. 2013 yılında Hindistan'a gittiğimde BKS Iyengar öğrencilerinden Sharat Arora'nın kurucusu olduğu Himalayan Iyengar Yoga Center'da giriş ve ileri seviye Iyengar yoga eğitimlerini aldım. Her öğrendiğim tür bana başka bir kapı açtı. Trimurti Yoga'nın Himalayarda bulunan Dharamkot kampında kaldığım süre sonunda Yoga Alliance 200 saatlik multi-stil yoga eğitmenliği sertifikasını aldım. Trimurti Yoga kampında Karolina Sharma, Chantel Alcaraz, Acharya Yogesh ve Meera Prem gibi hocalardan eğitim alarak yine aynı dönemde Osho Meditasyonları, İleri yaş yogası, Yin-yoga, Restoratif yoga ve Hamile yogası workshoplarına katıldım. hİindistan'da iken Dharamsala'da ikame eden Tibet ruhani lideri Dalai Lama'nın öğretilerine katılma şansına da sahip oldum ve Tibet budizminin humanist felsefesini yakından tanıdım.
İstanbul'a döndüğünde Neslihan İskit'ten 40 saatlik Yoga Terapi Eğitmenliği sertifikasını aldım, sonrasında Merdivenköy Huzurevi'nde ileri yaşa yönetik yoga terapi derslerine başladım. 2014 Mart ayında Londra'da bulunan Sivananda Vedanta Merkezinde Sivananda Yoga eğitimi aldım. Ayrıca Londra'nın en tanınmış yoga okulu olan Triyoga'da Nadia Narain ile open yoga workshopuna katıldım. Portekiz'de yaşayan Danimarkalı yoga eğitmeni Annett Mottlau ile iyengar Yoga çalışmaları yaptım ve kendisinden SUP Yoga (Standle up Paddle Board) eğitimi aldım. 2015 Ocak ayında Berlin'den alanının en değerli yoga eğitmenlerinden olan Bridget Woods Kramer'den Anusara Yoga eğitimi aldım. 2015 Eylül döneminde İngiliz Iyengar Yoga Enstitüsüne bağlı eğitmenlerden Aubrey Maasdorf ve Karen Dunne ile 10 gün boyunca Iyengar Yoga çalışmaları yaptım. Daha sonra Kasım-Aralık ayında Türkiye Yoga Federasyonu tarafından düzenlenen Yoga Antrenörlüğü 1.kademe kursu tamamladım. Son olarak 2016 Nisan ayında ise Vipassana Kursunu bitirdim ve vipassana tekniğiyle meditasyon uygulamalarıma başladım.
Ders stillerim genelde ihtiyaca göre şekilleniyor. Geleneksel Hatha Yoga ve vinyasanın hafif akış stillerini harmanlayarak, nefes ve meditasyon çalışmalarıyla oldukça keyifli sınıflar yaşıyoruz. Bunun yanında kendi yaşantımda da meydana gelen ve hayatımı etkileyen bir durum olduğu için özellikle skolyoz ve postür konusunda destek olmaya çalışıyorum. Bu nedenle kendimi geliştirmeye devam ettiğim tarz olarak da yoga terapisi, iyengar ve restoratif yogada yoğunlaşıyorum. Düzenli derslerim Caddebostan Yoga'da devam ediyor, diğer etkinliklerim ve inzivalar için sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.
Buluşmaya devam etmek dileğiyle...